Show och Show

Hej!

Nu är jag trötter. Three down, Eight to go. Jag talar om Vårshowen, vi ska under fem dagar göra elva shower. Jag vet inte om ni fattar hur jobbigt det är att göra samma show flera gånger om dagen. Man bli som mörbultad, och jag har bara 4 nummer varav 3 är kör :P Men allvarligt talat, det är inte klokt vad det tar på krafterna att springa fram och tillbaka för att hjälpa alla andra.

Nu har mamma kommit hem och hon och Erica har farit iväg och skulle skaffa lite mat. Förhoppningsvis något som går att äta direkt när det har kommit genom dörren. Jag är hungrig. :)

Jamen dåså, jag hade väl inte så mycket mer att säga idag.
Ha det bra :)
Nettan

Uppsatser och lite fler uppsatser

Hej!

Denna vecka har varit som vilken vecka som helst, utom det faktum att jag har fått tre uppsatster att skriva. Religionuppsatsen ska inte vara klar förän om ett par veckor men ändå, det enda materialet om Amish-folket är på engelska. Jag får satsa på att skriva om självmordssekter istället, det låter väl som information som man kan illäpma i verkliga livet eller hur?

Anyway, imorgon ska jag till Nordanstig för att träffa niorna där och prata lite med dem om gymnasievalet. Det blir väl kul, men jag vet inte riktigt vart det ligger, de har två skolor så det blir lite jobb, men jag får två biobiljetter för slitet :)

Ja, men då kanske jag ska ta tag i samhälleuppsatsen om jag vill ha den klar innan fredag.

ha det bra
Nettan


2009 - ett år av förändring

Hej!

Nu var det ju länge sedan jag skrev och mycket har hänt.

Julen var mycket mysig, efter två jular hos pappa så blev årets med mamma :) Mammma har köpt ett Playstation 3 åt familjen och om hon trodde att Erica och jag skulle flytta hemifrån inom någon snar framtid så tror ju hon sorgligt fel. Nu har vi allt man kan vilja ha och om jag väl måste flytta så kommer inte jag ge mig förän jag har med mig Singstar. Så så är det mamma, om du vill så kan vi starta förhandlingarna redan, kom ihåg att jag är din dotter och syster till Erica så jag har bra anlag för hårda förhandlingar :P

Jaja. Det nya året firades in med Sandra, Linda, Fanny och Hanna. Tillslut var mamma snäll nog att hämta mig vid 06 tiden. När jag kom hem så blev det några glas vatten och sängen. Vid niotiden ringde chefen från Sandviken och undrade om jag kunde jobba på förmiddagen.
"Snälla du. tänkte jag. Jag är fortfarande full" Men det sa jag förståss inte till henne, nej det fick bli en annan sanning, nämligen den att jag inte befann mig i krokarna.

Eftersom jag har känt mig lite filosofik den senaste tiden såhr jag funderat ut en liten lista. Med risk för att låta som en viss radio kändis:

Fyra tankar inför det nya året:

1.   Vad ska man göra när skolan slutar?
Ja, eftersom världen befinner sig i ett stadium av allmän lågkonjuktur och folk varslas hit och dit så kan man ju inte direkt räkna med att man kommer att få jobb, samtidigt vill jag inte heller dra och plugga efter sommaren, gör jag det kan det gå illa för studierna. Jag skulle vilja åka till England antigen som Au Pair eller för att jobba, det kanske finns bättre möjligheter där. Övriga förslag är välkommna.

2.  Hur ska det gå för Obama?
Världens favorittippade presidentkandidat intar snart Vita Huset när han svär trohetseden den 20 januari. Detta medför såklart frågan; Hur ska det gå? Han är ju faktiskt ganska grön inom politiken och nu ska han styra världens mäktigaste land och man kan utan att överdriva kalla USAs president för världens mäktigaste person. Han lär vara lite emot Irakkriget vilken klingar väl i mina öron. Förhoppningsvis kommer han under sin mandatperiod att sluta fred med Irak och låta USA för fösta gången ha fred. Det skulle bli väldigt intressant att se hur det skulle gå om USAs störste arbetsgivare skulle sluta verka aktivt och att se vad landet skulle hitta på när det för en gångs skull inte låg i krig.

3. Kommer det att blir fred i Israel och Gaza?
Ganska dum förhoppning, det är ett krig som har på gått i tusentals år. Ända sedan Gud lovade Abrams söner Kain och Abel länderna Sodom och Gomorra har det varit bråk om vems landet är. Det faktum att FN efter andra världskriget skapade staten Israel och mer eller mindre gav den till judarna gör ju inte heller saken bättre. Man skulle kunna tro ju att en organisation som FN skulle fatta att om man tar mark som det redan bor folk på, döper om stället och ger det till, en då ganska liten, grupp av annan tro så kommer det bli bråk. Det fattar ju tillochmed jag men uppenbarligen så var det viktigare att tycka synd om judarna än att bevara den framtida freden vilket ju faktiskt är FNs primära uppgift, det är därför man bildade FN.
    Egentligen är det ett under att det inte har blivit värre strider tidigare. Invånarna i det berörda området finns i mina böner.

4. Kommer jag vara mer vuxen i slutet av året?
I slutet av året kommer jag antigen vara i en annan del av Sverige och pluggar, vara hemma med eller utan jobb eller vara i England. Men det känns som om det här året kommer att förändra mig lite. Förhoppningsvis blir jag mer vuxen :)
Året är fullt med möjligheter :)

Året är 2009 och det är året jag tar Studenten!!

Jag ska citera vad Nadia skrev till mig på Nyår : "Supa och shotta, men aldrig mer 08" :D

ha det göttans




RSS 2.0