Första Advent

Hej!

Imorse klev jag upp tidigt eftersom jag hade bestämt mig för att vara en god kristen och gå till kyrkan på första advent. Eftersom jag numera bor i stan så är jag inte längre medlem i Timrå församling men det bryr jag mig inte i. Jag tänker inte acceptera att jag borde gå i Selånger församling.
Alltså tog jag mig iväg till Timrå Kyrka. Där möttes jag av en kyrkovärd som hälsade och önskade mig ett gott nytt kyrkoår. När jag satte mig insåg jag att mitt hatobjekt nummer ETT satt på raden bakom mig. Min gamla engelsklärare från Sörberge: Rolf-Johnny. Han log lite småsliskigt som vanligt när han såg mig. Senare blev det mycket trångt i kyrkan. Jag har aldrig varit med om att det är fullt i krykan men det var verkligen fullt.

Efter ett tag sa en diakon att Anders Sundkvist skulle gå i pension. Jag blev mycket ledsen. Anders har varit den präst som alltid har funnits genom hela mitt religiösa liv. Ända sedan vi gick till Bergeforsens kapell vid första advent när jag var sex år tills jag konfirmerade mig. Sedan dess har jag inte gått mycket i kyrkan men nu ska jag göra det mer. Men jag kommer sakna Anders jättemycket. Tack för alla år genom glädje och tårar Sunkan! :)

Nettan


Tankar om att bli äldre

Hej!

Idag har vi pratat om välfärd på skolan. Vad kom då fram av detta?
1 Många tycker att skatterna ska sänkas, allstå är inte många av samma åsikt som jag.
2 Vad jobbigt det är att bli vuxen och hålla ordning på alla socialförsäkringar.
3 Det suger att bli gammal och få pension.
4 Hur ska jag göra för att få så bra pension som möjligt?
5 (viktigast av allt) Hur undviker jag att bli gammal?

Ja, hur undviker jag att bli gammal. Jag tror att det enda som finns att göra är att uppleva så mycket som möjligt medan jag är ung och fortsätta uppleva saker så att det inte känns som att tiden går och man blir gammal. (Jag måste helt enkelt börja snart)

Att bli vuxen är just nu det västa jag vet, tanken får mig att vilja ta på mig en baddräkt och rulla nedför den snötäckta backen bredvid huset. Det verkar så jobbigt. Jag tror inte att det finns någon vuxen som tycker att det är bätte att vara 37 än att vara 18, den som gör det måste ljuga. Det finns inte en chans att det kan vara bättre att vara 37 än 18. Då måste man jobba, handla mat, laga mat, hämta barnen på dagis/skolan, betala räkningar, tvätta, städa, besiktiga bilen och betala för att gå till tandläkaren som bara kommer att hitta något dåligt som kommer kosta minst 2000 att laga. Är det någon som kommer på något mer, var snäll att inte upplysa mig.

Nu ska jag kanske vara duktig och städa på mitt rum.
Hejdå!

Läxor och Städning

God kväll!

Nu sitter Erica och jag och ser på Da Vinci-koden, har ni inte sett den? Läs boken istället. Det tar längre tid men ger en bättre upplevelse.

Idag har vi handlat, städat lite och läst läxor. Ercica har prov i microbiologi imorgon och jag har försökt se till att så mycket som möjligt inför veckan är klart. Vi får se hur det gick. På torsdag har jag på i Hamlet. Är inte det en sak som man bara hör i amerikanska high-schoolfilmer. Det trodde jag tills min svensklärare sa att vi ska ha prov. Det ska bli mycket intressant att se hur det är upplagt. Förhoppningsvis ska man bara kunna historien och kunna diskutera runt olika tankar och citat.

Nu ska vi snaart sova. Imorgon blir det mer städning och plugg.
Godnatt

PS. Scotts och Larz-Kristerz gick vidare igår. DS.

Tankar om Dansbandskampen

Hej!

Kvällen präglas av Dansbandskampen som numera är höjdpunkten av min vecka. Denna vecka är Martinez från Sundsvall med, Jannez är också med och de ser man ju inbland med deras buss i stan. :) Hoppas det går bra för dem, men jag är inte riktigt villig att offra Scotts eller Larz-Kristerz för att de ska få gå vidare.

Då kommer vi till Sverigefavoriterna. Scotts spelade nyss och deras poplåtar är alltid väldig korta och nästan jämt direkt plankade. De är nästan aldrig omgjorda och har ingen dansbandsfeeling. Annars är de väldig bra. Jag tror att många unga gillar dem för att de är så morderna. Det saknas förövrigt mogenband i Dansbandskampen. Förra veckan så borde Scotts ha åkt ut och givit plats för CC & Lee och nu undrar jag om det är så att Sverige röstar på dem för att de är snygga och låter bra, vilket ju är bra anledningar för att rösta på dem men är det inte så att ännu bättre DANSband inte får gå så långt som de förtjänar.

Larz-Kristerz tycker jag är så härliga (De spelade nyss och de ägde verkligen Fyfaan men juryn är lite småtaskiga.)
De gör bra versoner av alla låtar och de är så glada och får alla att vilja dansa. Jag skulle vallfärda för att få dansa till dem. De är en ganska brokig skara, de är ju inte världens snyggaste killar men många av dem är jättesöta och verkar jättegulliga. De har fötterna på jorden och alla gillar dessa män. Ett litet extra poäng för deras basist som har ett mycket långt och fint hår som en äkta hårdrockare :)

Jannez gör ett mycket bra jobb med väldigt fina stämmor men arret är väldigt likt orginalet men kan förlåter dem för att de har så duktiga sångare. Jannez har dessutom en minnesfond för Richard Holm som tyvärr avled förra året. Minnesfonden ger bidrag till ungdomar i Jämtland för att föra vidare dansbanetraditionen.

Martinez nu då, vad har jag att säga om dem? Jo, de är mycket bra och jag är lite partisk eftersom en kille som jag känner, hans mamma startade bandet och det är hennes namn som de fortfarande har :) De är mycket glada och sångerskan sjunger mycket bra. Lite småsorgligt med det dåliga brass-keyboard-ljudet. Och herregud vad fult sundsvallska låter på TV :P

Black Jack är med i publiken! Fett nice, de har jag pratat med, ja, eller jag har skakat hand med keyboardisten :P

Face 84 behöver jag inte nämna för de är inge bra. Men Peter Settman är jättebra och jag hoppas att han ska göra Så Kan Det Låta snart :)

Men för att snöra ihop dagens inlägg så måste jag fråga mig: Röstar Sverige på Scotts och Larz-Kristerz bara för att? Jag tror lite att det är så. Men när det är final så skulle jag inte satsa mycket pengar på att det är någon av dem som vinner. Själv hoppas jag mest på att dommarna ska ta in Highlights till Finalen så att Sverige får inse deras, i brist på bättre ord, brahet :)

Ha en bra kväll önskar jag med mitt glada och lite skuttiga dansbandshjärta!

Fysik och The Simpsons

Hej!

Klockan är fem över halv nio och Erica läser ur sin fysikbok, fråga mig inte varför. Och fråga mig absolut inte om vad det handlar om. Jag gav upp alla abitioner om fysik samma dag som jag gick ut nian. För en herrans massa års sedan helt enkelt :P

Och i kvällens Simpsons hamnar Bart på ungdomsanstalt. Varför vet jag inte för Erica läser ur sin Fysikbok för mig.

Nu är hon äntligen tyst och jag kan göra lite efterforskingar till mitt engelska arbete.

Godnatt

Grey's Anatomy och Hamlet

Hej!

Mamma har lovat att komentera min blogg men det gör hon inte. Hon har inte gjort det än i alla fall, vi får väl se hur det blir.

Anyway.... Nu sitter Erica och jag tittar på Grey's, världens bästa program på femman! :)

Den sena kvällen kommer att tillbringas med näsan långt ner i Hamlet. Om ni inte har läst Hamlet så vet ni inte att den är trååkig. Det är så synd om honom enligt honom själv. Och han är grov i munnen. Man trodde ju att Hamlet och Ofelia älskade varandra på ett rent, oskyldsfullt och höviskt sätt men icke. Ofelia är mycket oksyldsfull och snäll men Hamlet är inte lika trevlig. Så fort han öppnar munnen när han är i närheten av Ofelia så anspelar han hela tiden på sex.

Här gick man och trodde att allt som Shakespeare var vacker och ren kärlek som i Romeo och Julia men icke. Mycket av det han skrev var Tragedier och det är väl det som Hamlet är. Vi får väl se om jag hinner läsa hela den fjärde akten innan jag somnar.

God Jul!

Spökhus och Vetgirig

Hej!

Först vill jag ursäkta för gårdagens ohyggligt långa inlägg. Idag har jag lekt på vetgirig.nu, en mycket underhållande sida om man gillar frågesport. Den enda sport som jag frivilligt sysslar med.

Det fina och mycket lagoma snötäcket som lagt sig över Sundsvalls stad har gjort att min julstämning blivit ännu bättre och härligare :D Faktum är att mina skor bara klarar tre cm snö så nu hoppas jag att det arken blir kallare eller mer snö (hela min klass tycker numera att jag är Snöhitler.)

Idag ringde farmor och sa att det stod om vårt gamla hus i Bergeforsen i tidningen. Vad spännande tyckte jag och farmor berättade att det var ett stort repotage om hur det spökar på Långvägen 22. Jag har ju länge hört om det så kallade spökandet i huset då jag tyvärr är kompis med tjejen som numera bor där (hon har till och med haft mage att bjuda mig dit för att se hur det ser ut) men jag trodde aldrig att de faktiskt skulle försöka göra något åt det. Jag har bara sagt till Sara att om hon tidigare borr i trähus så hade hon vetat att de knarrar och låter lite och att jag har bott där i 16 år och om det hade spökat där hade väl nån av oss märkt det.

Nu stod det i tidningen att de hade märkt något konstigt redan innan de flyttade in då de hörde något när de var och tittade på huset när ingen av oss var hemma. Mycket konstig. Jag tror som så att om det spökar där så är det något som de har fått dit eller tagit med sig så det inte existerade när vi bodde där. Och ska man bli av med spöken ur hus kanske man ska man kanske ta hjälp av ett riktigt medium och inte några som använder sig av leypinnar. Men det är ju bara min åsikt. Lycka till med spökena i huset Sara!

Konsert, opera och Dansbandkampen

Hej

Dagen har bestått av sova och läsa. Vad läser jag nu då undrar min pappa som vet att jag inte kan läsa en bok i taget? Jo, just nu läser jag Dan andra systern Boleyn (den lånade jag på biblan för nån vecka sedan), Hamlet (min kära svensklärare tyckar att vi ska studera renässanens litteratur) och så läser jag noveller ur boken Pigs can't fly (min engelskalärare tycker att man ska läsa mer engelsk litteratur, min klass håller dock inte med.) Så nu vet du pappa; jag läser inte två böcker samtidigt utan jag läser tre! Nytt rekord för Nettan!

Igår var jag på Tonhallen och såg Trollflöjten. Det var inte alla som gillade den idén men jag och Zandra tyckte att det skulle bli kul. Det blev också, ganska. Robert som satt bredvid mig och undrade först varför Tamino inte ville att en snygg tjej i röda tajts skulle slingra sig runt hans kropp. Mitt svar var att hon var ormen. Senare lät dialogen mellan Robert och mig som följer:
R: Var inte ormen död?
A: Jo, men Damerna gjorde kanske inte ett bra jobb med att döda henne.
R: Du har ju ingen koll, efter pausen ska jag sitta bredvid Zandra, hon har säkert bättre svar.
A: Dte har jag också men till skillnad från dig så förstår jag dialogen, handlingen och musiken.
Efter det var Robert tyst. Hoppas han pratar med mig nästa gång Broberz spelar på Bergsåker :)

Gårdagen var en mycket händelserik dag. När jag kom hem från operan var mina strumpor jätteblöta eftersom jag inte har köpt några skor som är täta, men man får skylla sig själv.
När jag sedan skulle göra tacos tittade lite salladshuvudet. När man såg det på långt håll så funderade jag på varför mamma köpte det, det såg ju inte alls fräscht ut. På närmre håll (efter att ha tagit bort plasten) så funderade jag verklingen på om mammas syn hade försämrats märkbart den senaste veckan då salladshuvudet var så ofräscht att de bruna hade övergått till gulaktigt och geggigt. Eftersom man måste ha sallad till tacos så började jag skär bort det dåliga. Mycket bra beslut av mig då det visade sig efter att ha ansat salladen ett litet tag att det fanns en LEVANDE mask i salladen. jag vet inte om ni förstår hur äckligt det är. DEN LEVDE!!!! USCH!!!! Nästa gång ska jag med när mamma handlar, eller åtminstone se till att hon har med glasögonen.

Min skola är underbar! Vi fick möjligheten att gå på Christmas with.. konserten. En konsert som jag önskade att jag hade pengar att köpa biljett till. Men vi fick fribiljetter, Jag och Zandra var i himlen. Det var Cissi också när det stod klart att det fanns biljetter över så att hon också kunde få en.
När vi kom dit var det lite lurigt. Biljetterna skulle ha legat i kassan men det gjorde det inte så jag ringde han som skulle ha bokat biljetterna, han svarade inte. Då fick tjejen i kassan ringa Tjacka, jag vet vem Tjacka är, pappa vet vem Tjacka är och nästan alla Sundsvallsbor vet vem Tjacka är men inte de som jag umgås med. Fast det förståss, de kommer ju från Alnö och de är ju lite udda (inget ont mot Zandra och Cissi)

När vi väl kom in så är det obligatorisk garderob, får man göra så? Först ska man betala 20 kr till timrå ik och sedan måste man betala 20 spänn för att hänga in en jacka som man hellre skulle hålla i, men men.
Vi kom nerdför trappan och inser att man kanske skule haft lite pengar till drinkar men det hade vi inte och Zandra skulle köra. I mingelområdet var man tvungen att stanna i typ en timme för att man inte skulle störa de som åt middag. Det var en sådan konert med middag innan. När vi stod där och pratade om allt möjligt så tittade jag lite närmre på biljetten och insåg att den kostade 555 spänn! Om den kostade så mycket vad kostade inte middagsbiljetterna då?

När vi fick sätta oss så skulle vi sitta på rad 24 men de hade inte satt ut rad nummer och några rader längre fram fanns det några platser så jag tillämpade något som pappa lärde mig den sommaren när jag gick på mycket fotboll med honom. Vi snodde några plaster på en annan rad längre fram och såg till att det fanns andra platser bakom oss som vi kunde ta. I värsta fall kunde vi ta de platser som faktiskt var våra, på sista raden :)

När det började kom Thomas Järvheden och gjorde lite ståupp. Mycket bra. Han började med: den 14 november i en fotbollshall - det blir inte mer julstämning än så här. Så jävla bra. Senare kom det fram att han hade varit programledare för bobster. Då lät det såhär:
Thomas: Har ni sett Bobster nån gång?             
Publiken(lite lätt på lyset): JA!                                                 
Thomas: Sluta med det, det är för nioåringar!
Också mycket underhållande. Resten av konserten var mycket bra och kören One Voice var jättebra. Vid ett tillfälle sjöng Titiyo och Jill Johnson Dolly Partons Why'd you come in here och man kunde undra lite hur Titiyo mådde, hon kanske alltid ser ut så där live men jag tyckte att hon såg lite grand ut som Caroline af Ugglas.
Det faktum att de hyllade Sundsvall som körstaden nummer ett var jätteroligt. En kille som jag inte kommer inhåg vad han hette fick hela publiken att stå upp och göra uppsjungningsövningar :) Sedan visade de texten på refrängerna på de kända låtarna som artisterna hade och alla skrålade på :D


Oj, vad långt det blev ikväll men det är som det är.
Jag ska bara näma några små saker om Dansbandskampen. Ikväll hade Larz-Kristerz och Scotts en ganska hård kväll då både Nizeguys och CC & Lee var jättebra. Men Larz-Kristerz och Scotts har nu gått vidare fyra gånger och jag tror nästan att man röstar på dem för att se hur långt man kan få dem vidare. Men missförstå mig rätt nu. Båda banden är mycket bra och underhållande och jag skulle gärna gå och dans till dem men jag tror att det svenska folket är korrupt :P
Jag blir lite sugen på att dansa när jag ser på dansbandskampen och jag tänkte att man har ju sett på bra band på det programmet bland annat Highlights som inte gick  vidare fast jag tyckte att de borde ha gjort det. Jag gick helt enkelt in på Highlights hemsida och tittade lite på deras spelplan. Till min stora glädje såg jag att de skulle spela på Aveny denna månad. Två saker slog mig. 1: De ska spela en torsdag, vilka går ut och dansar på en torsdag? Men jag ska nog försöka gå dit ändå. 2: Visst måste man vara 21 för att komma in på Aveny? Är inte säker men om det stämmer så sög ju det.
        

Nu ska jag vila min små fingar så hörs vi någon annan dag :)
Ha det bra/ Nettan
 

Konserter och Operor

Nu efter lång tid har jag bestämt mig för att skriva lite till :)

Igår hade min klass en konsert i kyrkan i Stöde där vi spelade Monika Zetterlund-låtarna. Det gick väl sådär men vi fick ju pengar så vi är nöjda. På onsdag är det höstkonsert, vi får se hur det går. Vi slipper iaf att ha lektioner :)

På fredag ska vi på opera. Vi ska se Trollflöjten. Det ska bli jättekul, det tycker inte alla andra men Zandra och jag tycker att det ska bli kul.

Julen kom tidigt i år! Jag ahr fåt en laptop av mamma. Yeey :) Tack mamma (L)

RSS 2.0